– Išvaizda, skiriamieji bruožai
Būdingiausias dramblių bruožas – ilgas straublys, susidaręs suaugus nosiai su raumeninga viršutine lūpa. Juo laužo šakas, pakelia smulkius daiktus, deda į burną maistą, siurbia ir šlakstosi vandeniu, užuodžia kvapus. Kojos stulpiškos, penkiapirštės, su mažomis kanopėlėmis, o paduose yra stangrus jungiamasis audinys, todėl vaikšto labai tyliai. Oda stora, beveik be plaukų.
– Dydis
Afrikinio dramblio patinas yra daugiau nei 3 m aukščio, jo galva kartu su kūnu yra beveik 7 m. ilgio, o sveria jis daugiau nei 5 t.
– Mityba
Drambliai – žolėdžiai gyvūnai. Jie minta įvairių rūšių žolėmis, lapais, mažomis šakelėmis ir šaknimis bei vaisiais. Maisto siekia straubliu ir deda į žiotis. Norėdami pasiekti aukščiau augančius lapus, kartais netgi nuverčia medžius. Kasdien suėda apie 150–200 kg maisto ir išgeria per 100 litrų vandens.
– Buveinė
Drambliai gyvena miškuose, savanose ir pusdykumėse nedidelėmis šeimyninėmis grupėmis. Net nukeliaudamos didelius atstumus, kaimenės niekuomet nenutolsta nuo vandens.
– Paplitimas
Didžiulė Afrikos žemyno teritorija į Pietus nuo Sacharos.
– Tai įdomu
– Išvaizda, skiriamieji bruožai
– Dydis
– Mityba
– Buveinė
– Paplitimas
– Tai įdomu