– Išvaizda, skiriamieji bruožai
Visas kūnas pilkos arba rudos spalvos. Tiek viršutinė, tiek apatinė kūno dalis išilgai ir skersai tamsiai dryžuota ir dėmėta. Viršugalvis su dviem siauromis baltomis juostelėmis. Ant pečių ir sparnų eina balsvų dėmių eilutės. Akys juodos.
– Dydis
Ilgis: 37–39 cm.
Svoris: 360–650 g.
Išskleistų sparnų plotis: 94–104 cm.
– Mityba
Medžioja smulkius žinduolius, paukščius ir varliagyvius.
– Buveinė
Naminė pelėda dažniausiai aptinkama senuose lapuočių ir mišriuose miškuose, kur gausu senų medžių, parkuose, sodybų ir miestų želdynuose, pastatuose. Įsikuria senų medžių uoksuose, apleistuose kitų plėšriųjų paukščių lizduose arba uolų plyšiuose.
– Paplitimas
Visoje Europoje, išskyrus Šiaurės Skandinaviją, nedidelėje Šiaurės Afrikos srityje, Rusijos, Afganistano ir Kinijos vakaruose.
– Tai įdomu
– Išvaizda, skiriamieji bruožai
– Dydis
– Mityba
– Buveinė
– Paplitimas
– Tai įdomu