– Išvaizda, skiriamieji bruožai
Viršutinė kūno dalis rusvai pilka. Kakta balta. Plasnojamosios plunksnos juodai rudos su baltais stiebais. Juodai rudų vairuojamųjų plunksnų viršūnės baltos. Krūtinė ir pilvas šviesiai pilki su netaisyklingos formos juodomis dėmėmis. Pauodegys baltas. Snapas rausvai geltonos, apie snapo pagrindą aiški balta dėmė. Kojos raudonai geltonos.
– Dydis
Kūno ilgis: 64–78 cm.
– Mityba
Maitinasi sausumoje įvairiomis žolėmis.
– Buveinė
Buveinė veisimosi metu – tundra. Migracijų metu apsistoja polaidžio apsemtose pievose, plačiuose laukuose, ražienose, arimuose. Praskrendančių pastebima ir virš miškų, gyvenviečių, miestų.
– Paplitimas
Migracijų metu šalyje įprastas paukštis. Daugiausiai jų apsistoja Nemuno žemupyje, Klaipėdos ir Raseinių r., Pagėgių sav. laukuose, Žuvinte.
– Tai įdomu
Mūsų krašte tai gausiausiai per migraciją aptinkamos žąsys. Pavasariais tūkstantiniai jų būriai apsistoja pailsėti ir maitintis visoje šalies teritorijoje
– Išvaizda, skiriamieji bruožai
– Dydis
– Mityba
– Buveinė
– Paplitimas
– Tai įdomu